Prosmt Elektronik

Anasayfa > Haberler > Yamaha Elektronik Üretimde Toplam Fabrika Verimliliği Yenilikleri
haber10

Yamaha Motor Europe IM Bölümü, yüksek hassasiyetli, yüksek hızlı, yüksek kaliteli ve esnek yüzeye monte montajı ve yeni Fabrika Araçları 4.0’ı bu Kasım ayında Productronica 2017 için özel olarak tasarlanan yeni bir standta Total Line Solution’ı sergileyecek.
Yeni stand düzeni ziyaretçileri karşılamak, bilgilendirmek, Total Product Portfolio’yu tanıtmak ve ekipmanın ve özel ilgi yazılımının iç yüzünü daha derin anlamak için bireysel tanıtım alanlarına odaklanmak üzere tasarlandı.

Otomatik Yükleme Besleyici

Hat üretiminde ve verimliliğindeki en büyük gelişme Yamaha Auto Loading Feeder (ZS-ALF)’nin tanıtılmasıdır. Bu besleyici, işlem sırasında herhangi bir zamanda aynı besleyiciye tedarik etmesi için ikinci bir makara eklenmesini sağlar. ALF tasarımı bant atığını ve kağıt toz parçacıklarını azaltırken, iyi birleştirme becerisiyle, birleştirme malzemeleri veya operatörler için herhangi bir ihtiyacı ortadan kaldırır. ALF ayrıca, makinenin çalışma süresini azaltır, hat verimliliği yükseltir ve yerleltirme kalitesinin kuvvetini arttırır.

3D MID Üretim Platformu

SMT endüstrisi, 3B baskı malzemeleri ve basılı elektronik malzemelerle üretilen gelişmiş ve yenilikçi ürünleri kapsayan yeni bir dönemin başlangıcındadır. Yamaha bu tarz üretimler için S20-3D MID (Molded Interconnect Device) makinesi tanıtacak. Standart bir S20 montör platformuna kurulan bu yeni makine 3D alt katmanlarının herhangi bir açısında yapışkan veya lehim ve montaj bileşenleri dağıtabilir.
The outperforming prining quality of the YCP10 screen printer, featuring the unique 3S head with variable-angle squeegee and easy-to-use graphical stencil alignment, is taking over the printing market. Daha ve daha fazla müşteri Yamaha baskı teknolojisini şimdiye kadar yapılmış en iyi baskı çözümü olarak tanıyor.

Yenilemez 200,000 chp yerleştirme hızıyla birlikte ödüllü 4-beam YSM40R, 1 metrelik hat uzunluğunun alan kısıtlamalı işletmeler için nasıl bir performans alanı sağladığını gösterecektir. Esneklikle birlikte maksimum hız arayan ziyaretçiler 90.000 chp yerleştirme yüksek hızına kadar geliştirilen güncellenmiş Sigma G5S2’de hedeflerini bulacaklardır. İki başlı yerleştirme tipi ve entegre edilmiş Overdrive Control System sayesinde ultra-ayarlanabilir G5S2, optik olarak kesin LED yerleşimi için kalıp özelliği tanıma gibi yenilikler getirmektedir.


Yeni yüksek hızlı modüler YSM ailesinden YSM20 90,000 cph makinesi, akıllı bileşen şekli tanıma, automatic accuracy compensation, zaman kazandıran tek başlı yerleşim ve hızlı büyük değişiklikle için gelişmiş özelikler gibi özelliklerle birlikte üretimi en iyi hale getirmektedir.
Avrupalı katılımcılar ayrıca yeni YSM10 montörün ilk görüşlerini alacaklar. Tek ışınlı, tek başlı YSM10 yüksek hızlı çoklu kafadan, çok yönlü bileşen beslemeden, çoklu kameradan, e-Vizyondan ve yüksek sonlu YSM40R ve YSM20’nin akıllı bileşen tanımasından yararlanarak sınıfının en iyisi 46.000 cph yerleştirme hızı sunar

Son Gelişmelere Özel Odaklanma

Yamaha’nın toplam hat çözümü YSİ-V yüksek hızlı 3D otomatik optik denetim sistemi ile tamamlanır. Yerleştirmeden hemen sonra panelleri dört köşeden ve kızılötesi dahil çoklu dalgaboylarıyla kontrol etmek sıfır hata ile yanlışsız hatanın yakalanmasını sağlar. ???? Lazer yüksekliği kontrol etme ayrıca, coplanarity ve mükemmel pin içi yapıştırıcı eklemesini doğrular. Ek olarak, sezgisel YSi-V grafik kullanıcı arayüzü (GUI) ile birlikte, montör verisinden dönüştürülmüş entegre edilmiş yazılım, yeni ürün tanıtımının (NPI) mümkün olan en hızlı yükselişe ulaşmasını sağlarYamaha Fabrika Otomasyonu, Yamaha Gelişmiş Robotik Otomasyon Platformunun elektronik işletmelere montaj verimliliğini daha da artırmasına nasıl yardımcı olabileceğinine dair anlık bir bakış verecek. 

Yamaha’nın robotik portföyü SCARA orbit gibidir ve Kartezyen robotlar zaten birçok endüstride otomasyon hızını ayarlıyor ve ziyaretçiler artık bu teknolojinin elektrik üretim montajı için nasıl fiyatı uygun ve yeniden programlanabilir çözümler sunduğunu görebilirler.
Özel bir yazılım alanı ziyaretçilere Yamaha Factory Tools 4.0’ın işletmeye getireceği gücü anlamasına yardım edecek. Bu tam paket Sanal yapışkan bant kontrolleri, çoklu gruplama ve verimli kurulum senaryoları, gözetim, izlenebilirlik ve planlama ile birlikte NPI için araçlar içerir ve fabrikanın her seviyesinde gerçek zamanlı durum görüntülemeye olanak sağlar.
Ziyaretçiler kendileri bu görülmesi gerek yenilikleri Kasım 14-17, 2017 tarihlerinde Messe Munchen’de Productronica boyunca Yamaha stand 323’te, salon A3’te tecrübe edebilirler.

Akıllı Fabrikayla Nasıl Çalışılır?

Yamaha’dan ProSMT’ye Özel Başarı Ödülü

Yamaha SMT Bölümü 2024 yıllık toplantısında distribütör ağına enerji veriyor