Prosmt Elektronik

Anasayfa > Haberler > Yamaha Productronica 2017 Fuarında Gelişmiş Elektronik Montajı Için Teknolojiye Liderlik Eden Buluşlarını Açıkladı
haber8foto1
Total Line Solution konsepti yüzey montajlı montajın tüm aşamalarını kolaylaştıran ve birbirine bağlayan Yamaha, en son baskı, yüksek hızlı montaj, yüksek çözünürlüklü optik kontrol, 3D montaj ve endüstri lideri kalite, üretim ve yetenek için inline robotikleri görmek için dört kıtada 40’tan fazla ülkeden gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmiştir. “Productronica 2017, yüksek teknoloji üreticileri arasında güvenin yeniden canlandığını göstererek son derece olumluydu” şeklinde özetledi Ichiro Arimato, Genel Müdür, Yamaha Motor Europe N.V., European Branch Office, IM Business, “3D-MID montajı gibi gelecekteki zorluklara ve akıllı üretim için Factory Tools 4.0 yazılımımızın M2M özelliklerine yönelik çözümlere yoğun ilgi gördük. Bu yıl, Amerika ve Güneydoğu Asya dahil birçok Avrupa ülkesinden daha fazla ziyaretçi vardı. Şüphesiz, Productronica uluslararası prestijini büyütmeye devam ediyor”

Yamaha, SMD bileşenlerini üç boyutlu katmanlarda (Molded Interconnect Devices) yerleştiren 3D-MID çözümünü sergileyerek, elektronik üreticilerinin gelecekteki talepleri için son derece space-constrained ürünler üretmeye hazır olduğunu gösterdi. 3D-MID, prototipleme veya küçük gruplar gibi düşük hacimli çalışmalarda bile 3D montajı uygun maliyetli hale getiren etkili bir çözüm sunan, geleneksel SMD yerleşimi gerçekleştiren iPulse hibrid montajcı üzerinde yer alıyor.

Yamaha, ayrıca ileri, yüksek hızlı optik incelemelerde öncülüğü belirlemeye devam ederek, yeni ve güçlü 7 mikron çözünürlüklü 3D kamerayı da tanıttı. Bu tür mikroskopik denetleme, 01005 cihazları gibi en küçük talaş bileşenlerinin lehim bağlantılarını değerlendirmek için gereklidir; bu paketler, paket içi ambalaj montajı gibi space-constrained uygulamalarda şimdi hayata geçiriliyor. Sadece 100 mikron uzunluğunda ve 50 mikron genişliğinde bu tür parçalar, her bir terminaldeki lehim filetolarının kabul edilebilir yüksekliğini ve eğimini doğrulamak için en gelişmiş kamera çözünürlüğünü talep etmektedir.
haber8foto2

Akıllı Üretim için Araçlar

Programlamaya, kuruluma ve yönetim / izlemeye yardımcı olmak için güçlü yazılımın kritik rolünü vurgulayan en yeni Yamaha Factory Tools 4.0 gerçek zamanlı performans ve besleyici durumu izleme, üretim verilerini direkt olarak fabrikanın herhangi bir yerinde ve veritabanı odaklı izlenebilirliğini ve istatistiksel süreç kontrolünü direktörün mobiline aktarmak gibi M2M özellikleri sunar.
Toplam olarak, Factory Tools 4.0, kurulum, programlama, izleme ve bileşenden nozzle seviyesine kadar izlenebilirlik dahil 20’den fazla uygulamayı barındırıyor. Esnek seçenekler, üretim yöneticilerinin yazılım araçlarını ihtiyaçlarını karşılamak üzere ayarlamasına izin verir; bunlar tek bir hattın optimize edilmesinden veya otomatik bileşen kuleleriyle koordinasyonun sağlanmasından, geçişlerin düzene sokulmasına, besleyicinin yönetiminin basitleştirilmesine, üretimlerin çoklu hatlarda yönetilmesine, otomotiv veya havacılık gibi pazarlardan gelen kalite taleplerine uymaya, durma veya inceleme hatalarının nedenlerini hızla gidermeye veya çalışma süresini ve kullanımını en üst düzeye çıkarmak için öngörülü bakıma kadar uzanmaktadır.

Etkili ve Yüksek Hızlı Montaj için Çözümler

Etkinlikten önce söz verildiği gibi, Yamaha, ayrıca, çok yönlü multi-nozzle baş seçenekleri ile sınıfının önde gelen 46.000 cph yerleştirme hızına sahip olan Avrupa Birliği çapında kompakt tek kirişli YSM10 dahil YSM ailesinin yüksek verimli modüler montajcılar içinde en yeni modellerini sundu. 1 veya 2-beam YSM20 ve 18-nozzle ile 2/4-beam YSM40R 1- veya 2-beam YSM20 ve 1 metre ayak izinde 200.000 cph’ye kadar yükselen hız vererek çalışan 18-nozzle, 50.000cph Devrimci Hız kafası ile 2- / 4-beam YSM40R, YSM gösterisini tamamladı.
Bu makinelerin yanı sıra, gelişmiş otomasyon, hızlı hareket kontrolleri ve optik olarak doğru LED yerleşimi için kalıp tanıma özelliği ile birlikte yüksek hızlı Sigma G5S yükleyici, hızlı ve esnek kapasite artırımı isteyen alıcıların ilgisini çekti.YSM ve Sigma makinelerinin yanında 3D-MID montajı sergileyen i-Pulse hybrid montajcı ve Yamaha Factory Tools 4.0: Yamaha’nın Total Line Solution’ın tüm önemli unsurları. Ek olarak, programlanabilir SCARA ve Kartezyen robot sistemlerini kullanan elektronik montajlar için robotik teknolojilerdeki en son gelişmeler, yüksek hızlı inline parça toplama, montaj, pres-montaj, kaynak ve denetleme işlemlerini göstermiştir. Paketleme, otomotiv ve hassas imalat sektörleri için fabrika otomasyonunda Yamaha’nın kanıtlanmış kaydını güçlendirerek, elektronik montaj için kullanılan bu robotik çözümler yüklenmeye ve tamamen yeniden programlanmaya hazır olduğundan, esnek ve uygun maliyetli gelişmiş otomasyon sunuyor.

Akıllı Fabrikayla Nasıl Çalışılır?

Yamaha’dan ProSMT’ye Özel Başarı Ödülü

Yamaha SMT Bölümü 2024 yıllık toplantısında distribütör ağına enerji veriyor