Prosmt Elektronik

Anasayfa > Haberler > Yamaha YST15 Akıllı SMD Depolama Sistemini Tanıttı
haber5
Yamaha Motor’un yeni tanıtılan YST15 Akıllı SMD Depolama Sistemini, 1,500 makaraya kadar depolama kapasitesini yönetebilirken, bir partide maksimum 27 makara yükleme veya boşaltma imkanı sağlıyor. Bu sayede SMD montaj işlemlerinde komponent yüklemede işgücü tasarrufu maksimum düzeye çıkarılıyor.
 
haber5foto1
Yamaha Motor Avrupa SMT Bölümü, 1 Ekim 2018’de yeni YST15 Akıllı SMD Depolama Sistemini piyasaya süreceğini açıkladı. YST15, Yüzey Montaj Cihazlarının (SMD) tedariğini otomatik bir şekilde depolamak ve yönetmek için montaj hatlarına bağlanıyor. YST15, 1,500 makaraya kadar depolama kapasitesi ile (7 inç 8 mm formatı için) bir partide maksimum 27 makara yük veya boşaltma yapabilir. depolama sistemi maksimum yük veya boşaltma yapabilir. Elektronik bileşen montaj işlemlerinin merkezi yönetimine olanak veren Akıllı Fabrika IoT / M2M entegrasyon sistemi tarafından kontrol edilen bir montaj hattı ile bağlantı sayesinde, tedarik gerektiren montaj cihazları, en uygun zamanlamada envanterden önceden çıkarılabilir ve partiler halinde tedarik edilebilir. Bu ilerleme personelin iş yükünde önemli azalmayı ve cihaz arızasından kaynaklanan üretim kesintilerinin önlenmesini sağlıyor.

Bununla beraber, isteğe bağlı nem yönetimi işlevi, nem kontrolü gerektiren elektronik bileşenler için uygun depolama alanı sağlar. Otomasyon ve akıllı teknolojide yüksek kalite ve verimlilik gerektiren yüzey montaj süreçlerinde geniş bir yelpazede ilerlemeler sağlanmakla birlikte, montaj cihazlarının tedarik, taşıma ve stok yönetiminin birçok yönü hala elle gerçekleştirilmekte ve büyük bir iş yükü gerektirmektedir. Yamaha Motor, daha önce Otomatik Feeder Yükleyici (bir çalıştırma makinesini durdurmadan montaj cihazlarının basit bir şekilde beslenmesini sağlayan), kesintisiz tray değişimi için sATS30NS Otomatik Tray Sıralayıcısı (ATS) ve kesintisiz besleyici taşıma değişim sistemi gibi ürünleri sağlamıştır.

Yüzey montajcıları ve iş gücünden tasarruf eden cihazlarla birlikte gelecekte Otomatik Güdümlü Taşıtlar (AGV’ler) tarafından otomatik olarak taşınan bileşenler aracılığıyla yeni YST15 bağlantıları, genel montaj sürecinin üretim verimliliğini kapsamlı bir şekilde artıracaktır. YST15, 5 Haziran-7 Haziran tarihlerinde Nuremberg’te gerçekleşecek Avrupa’daki en geniş mikto elektronik ticaret fuarı olan “SMT Hybrid Packaging 2018”de ve 6 Haziran-8 Haziran tarihlerinde uzman montaj teknolojisi ticaret fuarı JISSO PROTECT 2018’de sergilenecek.

Akıllı Fabrikayla Nasıl Çalışılır?

Yamaha’dan ProSMT’ye Özel Başarı Ödülü

Yamaha SMT Bölümü 2024 yıllık toplantısında distribütör ağına enerji veriyor