Prosmt Elektronik

Anasayfa > Haberler > Yamaha, Krem Lehim Baskı Makinelerinde Global Teknoloji Ödülünü Kazandı
haber1foto1

Gelişmiş ileri teknoloji YSP10 SMT printer yenilikçi yüksek hızı ve düşük atık tasarımıyla en fazla beğeniyi almayı başardı. Yamaha Motor Avrupa SMT Bölümü, 12 Kasım 2019’da Münih’teki Productronica Forum’da sunulan Yamaha YSP10 yüksek kaliteli krem lehim baskı makinesi ile baskı makineleri kategorisinde Global SMT’nin Global Teknoloji Ödülü 2019’u kazandı. 

Global Teknoloji Ödülleri, üretim performansında ve çevreye duyarlılığı artıran yenilikleri konusunda en başarılı ürünlere verilmektedir. YSP10, hem döngü süresini % 20 azaltan gelişmiş hareket kontrolü, hem de ürün değişimlerini otomatikleştiren isteğe bağlı özellikleri ve temizleme kâğıdı kullanımını en aza indiren gelişmiş kafa tasarımı ile büyük beğeni kazandı.

Yamaha Motor Europe IM İşletme Şube Müdürü Ryosuke Nakamura, “Bu Global Teknoloji Ödülü, SMT teknolojisinde krem lehim baskısını geriye kalan tüm üretim bandının montaj işlemlerinin temeli olarak kabul ettiğinden, ideal nihai mamul sonuçları için kritik öneme sahiptir.” dedi. “YSP10, günümüzün üretim zorluklarının üstesinden gelmek, hız, verimlilik, doğruluk ve tekrarlanabilirliği arttırırken; israfı etkin bir şekilde azaltmak için tasarlandı.”

haber1foto2
Ocak 2019’da tanıtılan YSP10, benzeri görülmemiş yüksek hızlı çalışma süreleri ve otomatik push up pin değişimi, elek değiştirme ve lehim ilavesi sağlayan tam otomatik ürün değişimi konsepti için özel olarak tasarlanmıştır.
Üst düzey printerler arasındaki yeni bir referans noktası olan YSP10, herhangi bir SMD yüzeye montaj üretiminde ortalama baskı makinelerinin üzerinde yüksek performans sergiliyor. Bunun yanında YPS10 printer, Yamaha YSM model SMD dizgi makineleri, YSi inceleme sistemleri ve Yamaha Total Line Solution’ın Fabrika 4.0 yazılım araçlarıyla hat içi (inline) olarak entegre edildiğinde elektronik üreticileri için maksimum değeri sunuyor.

Yamaha SMT Bölümü

Yamaha Yüzey Montaj Teknolojisi (SMT) Bölümü, Yamaha Motor Corporation’daki Yamaha Motor Robotik İşletme Biriminin bir alt bölümüdür. Yamaha smt makineleri, devre kartlarına monte edilen küçük ve çeşitli elektronik parçalara yönelik üretime ayak uydurmalarını sağlayan “modül konseptleri” nedeniyle pazarda büyük beğeni topluyor.
Yamaha Smt Bölümü, Japonya, Çin, Güneydoğu Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da satış ve servis ofislerine sahiptir ve müşteriler için sınıf içi satış ve servis desteğini en iyi şekilde koruyacak gerçek bir küresel satış ve servis ağı sunar.

Akıllı Fabrikayla Nasıl Çalışılır?

Yamaha’dan ProSMT’ye Özel Başarı Ödülü

Yamaha SMT Bölümü 2024 yıllık toplantısında distribütör ağına enerji veriyor