Prosmt Elektronik

Anasayfa > Haberler > Yamaha modüler, yüksek verimli çift hatlı premium SMD YRM20DL’yi piyasaya sürüyor
yamaha-yrm20dl

Birinci Sınıf, Yüksek Verimli Modüler YRM20DL

Yamaha Motor Europe Robotics’in SMT bölümü bugün yeni YRM20DL 1 SMT mounter’ın 3 Nisan 2023’te satışa sunulacağını duyurdu. 

YRM20DL, taşıma kayıplarını vb. daha da azaltarak gerçek ve alan üretkenliğini iyileştirmek için yeni geliştirilmiş yüksek sertlikte çift şeritli taşıma sistemini benimseyen birinci sınıf, yüksek verimli, modüler bir sistemdir. YRM20DL, şirketin amiral gemisi, yüksek hızlı, hassas ve çok yönlü evrensel montaj sistemi YRM20’ye dayanmaktadır.

YRM20DL, çift şeritli üretim modundayken önde ve arkada aynı genişlikteki PCB’nin taşındığı 330 mm’ye kadar maksimum PCB genişliğini destekler. Paralel montaj durumunda, ön ve arka kafalar, maksimum 380 mm’lik PCB uzunluğuna kadar herhangi bir müdahale olmadan çalışarak kayıpsız yüksek verimli montaj sağlar. 

Ek olarak, makinenin temel performansı, kendi sınıfında dünyanın en yüksek hızı olan 120.000 CPH (optimum koşullar altında) gibi olağanüstü bir üretkenlik elde etmek için daha da geliştirildi. Aynı zamanda tasarım revizyonu ile montaj hassasiyeti ±15 µm (Cpk≥1,0) değerine yükseltilmiştir. Bileşen alma ve yerleştirme alanları birbirine yakınlaştırıldı, ana iş milinin hareket kontrolü optimize edildi ve taşıma sisteminin sağlamlığı ve düzeltme işlevleri iyileştirildi.

Yamaha Motor, SMT alma ve yerleştirme makineleri, yazıcılar, dağıtıcılar ve inceleme sistemleri dahil olmak üzere montaj sistemlerinin toplam tedarikçisi olarak şirketin güçlü yanlarından yararlanarak “1 DURAKTA AKILLI ÇÖZÜM” ideal konseptini gerçekleştirmiştir. Şirket, ek kara kutu bağlantı birimlerine ihtiyaç duymadan cihazlar arasında sorunsuz ve gelişmiş işbirliği yoluyla montaj sürecinde daha fazla verimlilik sağlayan akıllı fabrika sistemini destekliyor.

Pazar geçmişi ve ürüne genel bakış

Kişisel bilgisayarlar ve cep telefonları gibi çeşitli ürünlerde minyatürleşme, yüksek fonksiyonel yoğunluk, geniş fonksiyonellik ve çeşitlenme ve ürün yaşam döngülerinin kısalması giderek hızlanmıştır.

Buna yanıt olarak, bileşenlerin minyatürleştirilmesi de ilerledi ve daha yüksek esneklik ve verimliliğe sahip daha yüksek performanslı, daha yüksek verimli ekipmanlar piyasaya sürüldü ve üretim tesislerinde üretim kapasitesinde çarpıcı bir artış sağlandı. Ancak bu çıktılardaki gelişmelerle birlikte taşıma süresi gibi değer oluşturmayan sabit değer kayıplarının üretim süresine oranı da gündeme gelmiştir.

yamaha-picture
yamaha-picture2

YRM20DL Temel Özellikler

1) İyileştirilmiş temel performans sayesinde daha yüksek hız ve artan doğruluk

Bağlayıcı, dinamik düzeni revize ederek , sınıfında dünyanın en yüksek CPH değeri olan 120.000 CPH’ye (optimal koşullar altında) ulaştı ve olağanüstü üretkenlik elde etti . Bu, iş mili tahrik kontrolünü optimize etmenin yanı sıra, toplama ve montaj alanlarını iki kafaya yaklaştırarak hareket mesafesini en aza indirerek sağlandı. 

±15 μm’lik (Cpk ≧ 1,0) yüksek yerleştirme doğruluğu, yeni geliştirilen taşıma sisteminin geliştirilmiş sertliği ve düzeltme işlevindeki iyileştirme sayesinde elde edilir. RM kafası/HM kafası, çok yakın adımlarda ultra küçük 0201 boyutlu talaşların (0,25 mm x 0,125 mm) montajını destekler.

 

2) Yeni geliştirilen çift şeritli taşıma sistemi, taşıma süresi kayıplarını azaltır ve alan verimliliğini artırır

Yeni geliştirilen, son derece sağlam çift şeritli taşıma sistemi, 330 mm’ye kadar maksimum pano genişliğini destekler ve iki şeritli üretim modunda önde ve arkada aynı pano genişliği mümkündür. Aşırı hız (“karşılıklı kafa yerleştirme”) hareketinden yararlanan ultra hızlı RM döner kafa, maksimum 380 mm kart uzunluğuna kadar ön ve arka kafaların karşılıklı müdahale olmaksızın çalışmasına olanak tanıyarak kafa bekleme olmadan yüksek verimli montaj sağlar.

İki şeritten yalnızca birinin aktif olduğu tek şeritli üretimde, maksimum 810 mm uzunluğa, maksimum 610 mm genişliğe, 3 kg ağırlığa ve maksimum 6,5 mm levha kalınlığına kadar PCB’ler işlenecek, taşınacak. Yeni model, otomotiv, endüstriyel otomasyon, medikal teknoloji, güç elektroniği ve LED aydınlatma gibi alanlardan son derece geniş panolara uygundur.

 

3) Diğer önemli özellikler

Aralarından seçim yapabileceğiniz 3 kafa tipi vardır:

– Aşırı hız hareket dinamiklerine sahip ultra yüksek hızlı RM döner kafa

– HM hat içi kafası, “1 kafalı çözümünde” yüksek hızı çok yönlülükle birleştirir. Küçük çip bileşenlerini ve daha büyük komponentleri işleyebilir

– FM satır içi kafası, uzun ve garip şekilli komponentleri yerleştirir

 

Emek tasarrufu sağlayan özellikler şunları destekler:

– Otomatik yükleme besleyici, bantlanmış komponentlerin üretimi kesintiye uğratmadan herhangi bir zamanda yeniden yüklenmesini mümkün kılar

– Kesintisiz tepsi besleyici eATS30 , üretimi arada kesintiye uğratmak zorunda kalmadan montaj için tepsiler üzerinde komponentleri sürekli olarak sağlayabilir

Besleme arabalarının kesintisiz yüklenmesi/boşaltılması , bir şeritte üretimi durdurmak zorunda kalmadan besleme arabası değişimleri için kurulum işlemlerine izin verir. 

-Otomatik pano desteği pimi değiştirme, ürün değiştirmeyle ilgili işçiliği büyük ölçüde azaltır.

 

Bütünlük ve Hizmet Verilebilirlik:

– Nozzle ID yönetimi, gerçekleştirilen toplam yerleştirme döngüsü sayısına bağlı olarak bakım optimizasyonunu destekler

– Kendi kendine teşhis ve kendi kendini kurtarma özellikleri, temiz bir durum sağlar ve üretim nozüllerinin ve besleyici bakım uyarılarının sürekli yüksek kaliteli bakımına olanak tanır

 

YRM20DL — Temel Özellikler 

 

Süper yüksek hızlı RM döner kafa

Inline HM yüksek hızlı üniversal kafa

Özel şekilli bileşenler için FM (Flexible Multi) hat içi kafa

Nozullar

(1 ana birim başına)

18

10

5

Uygun komponentler

0201 (mm) – G12xU12 (mm)
Yükseklik 6,5 mm veya daha az

0201 (mm) – G55xU100 (mm)
Yükseklik 15mm veya daha az

03015 (mm) – G55xU100 (mm)
Yükseklik 30mm veya daha az

Yerleştirme performansı

(optimum koşullar altında)

120.000 CPH

(büyük seri modu)

100.000 CPH

(büyük seri modu)

2 makas: 35.000 CPH

1 geçiş: 17.500 CPH

Yerleştirme doğruluğu

( Cpk ≥ 1,0)

±15 μm (yüksek hassasiyet modu)

±35μm

Komponent tipi sayısı

Besleme Arabası Değiştirici : Maksimum 128 tip = 32 besleyici ×4 (8 mm şerit besleyici için dönüştürme)

Sabit besleme bankası : Maksimum 128 tip (8 mm şerit besleyici için dönüştürme)

Tepsiler: 60 tür (2 eATS30 takılıysa maks.)

Uygun tertibatlar

Çift şeritli çalışma: B50 x L50 (mm) ila B330 x L810 (mm)

Tek şeritli çalışma: B50 x L50 (mm) ila B610 x L810 (mm)

Güç kaynağı

AC, üç fazlı, 200/208/220/240/380/400/416V, ±%10, 50/60Hz

Basınçlı hava kaynağı

0,45 MPa veya daha fazla, temiz ve kuru

Dış boyutlar
(çıkıntılar hariç)

U1374 x G2102 x Y1445 (mm)

Ağırlık

yaklaşık 2.550 kg (yalnızca temel makine)

Akıllı Fabrika Nasıl Çalışılır?

Yamaha’dan ProSMT’ye Özel Başarı Ödülü

Yamaha SMT Bölümü 2024 yıllık toplantısında distribütör ağına enerji veriyor